Moody''s намали рейтинга на Toyota с една стъпка

Кредитния рейтинг на автомобилният гигант Toyota беше намален от агенция Moody's заради опасенията, че скъпата йена и повишаването на разходите за суровини ще навредят на рентабилността. Moody's намали кредитния рейтинг на пкомпанията е една степен на Aa3 от Aa2. Според рейтинговата агенция, която  е постави Toyota под наблюдение през април, допълнителни повишения остават като възможност.


Природните бедствия в Япония през март доведоха до сериозни сътресения във веригата за доставки на Toyota. "Възстановяването на печалбите на Toyota в периода от тази финансова година до 2013 г. няма да е толкова бързо, колкото бяха прогнозите, поради намаляващият им пазарен дял в различни региони, силната йена и високите цени на суровините" се казва в съобщение на Moody's. Скъпата йена прави японските износители по-слабо конкурентни, като Toyota е продава на чужди пазари повече, отколкото конкурентите си Honda и Nissan.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK