Топлофикациите дължат 117 млн. лв. на "Булгаргаз"

Задълженията на топлофикационните дружества към "Булгаргаз"  са малко над 117 млн. лв. Това заяви изпълнителният директор на държавното газово дружество Димитър Гогов, цитиран от БТА. Най-големият длъжник е "Топлофикация София" с  почти 70 млн. лв. текущи просрочени задължения. Като  относителен дял някои от останалите топлофикации са с  по-сериозни задължения, добави Гогов.


По думите му "Булгаргаз" изпитва финансови и ликвидни трудности, заради огромните несъбрани вземания. Това ще доведе  до преосмисляне на програмата за съхранение на природен газ за  зимата, като не можеш да заплатиш определено количество, не го взимаш, коментира Гогов. Зависи от клиентите каква сума ще  успеят да възстановят за месец и половина - два, защото след  септември сезонът за съхранение на природен газ в  газохранилището в Чирен приключва, каза още изпълнителният директор на "Булгаргаз".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK