Nike отчита по-големи печалби от очакваното

Производителят на спортни стоки Nike обяви по-големи от очакваното печалби за тримесечието, след като 14% ръст в приходите е помогнал за преодоляване на скока на цените. Нетните печалби на компанията за тримесечието, приключило на 21 май, са се увеличили с 14% до 594 млн. USD. Производителите на облекла и обувки са изправени пред растящи цени на материали, работна ръка и транспорт, но Nike са преодолели този натиск поради силното търсене на марката им.


Бъдещите поръчки, често използвано мерило за търсенето през следващите месеци, също са били повече от очакваното от Уолстрийт. Заявките от юни до ноември са се повишили с 15% до 10.3 млрд. USD. От Nike казват, че като се изключат валутните ефекти, поръчките са се увеличили с 12%. Очакванията на анализатори бяха за ръст от между 8 и 10%. Силните бъдещи поръчки означават, че компанията ще може да вдигне цените по-късно през годината.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK