ЕК ще удължи финансирането за Дунав мост 2

До няколко седмици проектът за Дунав мост 2 ще получи разрешение от Европейската комисия за удължаване на финансовия меморандум, съобщават от  Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Искането за удължаване на финансовия меморандум е изпратено от България и Румъния.


Положителното решение означава, че мостът може да бъде завършен с европейски средства, въпреки допуснатото през миналите години забавяне. Крайният срок, изтекъл през 2010 г., вероятно ще бъде удължен с още две години.


Към момента са завършени 63% от строително-монтажните работи по изграждане на съоръжението. За това са получени средства в размер на 85 млн. EUR. Изпълнени са и 57% от изграждането на прилежащата инфраструктура, като за тях средствата надхвърлят 38 млн. EUR.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK