HP залага на Китай

Най-големият производител на компютри в света отвори нов изследователски център в ПекинHewlett-Packard се насочва към Китай за инженери, които да развият глобални архиви и продукти за мрежата, съобщава Bloomberg. HP отвори нов изследователски център в Пекин през тази година, за да увеличи продажбите си на нововъзникващите пазари. Главният изпълнителен директор на компанията Лео Апотекер отказа да даде информация за това колко служители ще бъдат наети и колко ще струва новият център.


Най-големият производител на компютри в света  обяви, че ще увеличи инвестициите си за клауд компютинга и социалните медии в Китай с убеждението, че след пет години в страната ще има повече инвестиции в услуги и мрежови съоръжения.


"В Китай можеш да развиеш определен брой технологии, които са особено подходящи за други бързо развиващи се пазари, които притежават сходни характеристики", обяви Апотекер. "Вече сме започнали да правим проучвания в Китай и искаме да разширим работата си точно тук, в Пекин, за да можем да създадем водещи технологии, които да изнасяме", допълни  той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK