Клиентите на ЕВН сами могат да отчитат електромерите си

Във връзка с обявените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ нови цени на електроенергията, влизащи в сила от 1 юли 2011 г., "ЕВН България Електроснабдяванe" дава възможност на битовите и малките стопански клиенти да отчетат сами показанията на електромерите си на 1 юли. За тази цел трябва да ги представят в съответния Клиентски Енергоцентър (КЕЦ) най-късно до 7 юли.


Преди ден стана ясно, че нощната тарифа няма да поскъпне с 5 до 10%, както предлагаше първоначално ДКЕВР. И двете тарифи дневна и нощна от утре се се качат с до 2%, е окончателното решение на комисията.Посещението в КЕЦ е необходимо, за да се гарантира достоверността на показанията, предоставени от титуляра. Новите цени на електроенергията за битови клиенти ще са съответно 0,18158 лв./кВтч за дневна тарифа и 0,12209 лв./кВтч за нощна тарифа, посочват от ЕВН. Клиентите, които желаят да се възползват от възможността за самоотчет, трябва да попълнят показанията на електромерите си в декларация, която може да бъде получена във всеки КЕЦ. При попълването от титуляра е необходимо да бъдат посочени ИТН (номер на измервателна точка) и клиентски номер. Тези номера фигурират в предишна платена фактура за консумирана електроенергия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK