И Apple стана жертва на хакери

Група компютърни хакери, известни като Lulzsec обяви, че е успяла да проникне в един от сървърите на  Apple, съобщава Financial Times. Те твърдят, че са публикували списък от имена и пароли в интернет.


Ако атаката се окаже истина, то става дума за сървър, използван от Apple за бизнес проучвания и не засяга потребителите на  iTunes.  Apple не коментира веднага случилото се.


Изглежда хакерската атака е ръководена от  Lulzsec и Anonymous, които се целят в големи компании. Sony вече станаха жертва на хакерска атака през тази година, като данните на 100 млн. потребители бяха застрашени.


Регистрацията в Twitter, изпозлвана от членовете на  Lulzsec (Anonymous IRC) твърди, че сигурността на  Apple е била пробита и публикува данни, които вероятно са взети от сървърите на компанията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK