Антония Първанова поиска правата за обслужване на "Летище София" да бъдат спрени

В обръщение пред Европейския парламент, българският евродепутат Антония Първанова призова за временно спиране на правата за обслужване на "Летище София" ЕАД, пише в сайта на евродепутата. Тя обяснява, че причина за това са зачестилите случаи на нерегламентирано отваряне и липси на вещи от багажа на пътниците.


Първанова алармира, че постоянно получава оплаквания от пътници, които намират куфарите си с разбити ключалки и установяват липсата на лични вещи. "Лесният достъп до пътническия багаж може да стане причина за извършване на терористичен акт или друга атака с трагични последствия", казва тя.


Евродепутатът обясни, че е уведомила писмено ръководството на дружеството и въпреки подадените до момента множество сигнали, от страна на "Летище София" ЕАД не са предприети нужните действия за създаване на среда за сигурност при обработката на багажите. Вестник "Пари" потърси министерството на транспорта за коментар, но от там прехвърлиха топката към "Летище София", въпреки че дружество е под контрола на ведомството. 


От пресцентъра на летището отказаха коментар.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK