Столична община принуди магазини "Европа" да плащат данъци

Столична община намери начин да принуди магазини "Европа" да плащат дълговете си към хазната. "Частният съдебен изпълнител е принудил дружеството да внася процент от дневния оборот. Има перспектива задълженията от 2 136 397 лв. да бъдат платени", съобщи заместник-кметът по финансите Мария Бояджийска.


Кметството е предало на частни съдебни изпълнители над 80 фирми. Юридически лица дължат на общинксата хазна около 120 млн. лв. Както в. "Пари" писа, освен магазини "Европа" на частен съдебен изпълнител с цел събиране на дълговете са дадени "Ай ти риъл истейт", която дължи 799 294 лв. и "Вальор а инвестименти България" с дълг от 468 664. Телефонните номера на дружествата са закрити, показа проверка на вестника. "Нямаме информация да са обявени търгове за продажба на движимо и недвижимо имущество", призна Мария Бойджийска. Най-големият длъжник на общината обаче е комбинатът "Кремиковци". От кметството се надяват, че новите собственици ще платят 9-те млн. лв. за данък сгради и такса смет. Софийският университет "Св. Климент Охридски" дължи около 5 млн. лв., но той има одобрен погасителен план и от общината се надяват поне 2 млн. лв. да бъдат изплатени до края на годината.


Подробности четете в утрешния брой на в. "Пари"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK