Трайков: Експортният потенциал на отбранителната индустрия е съизмерим с този на енергетиката

Според министърът на икономиката енергетиката и туризма експортният потенциал на отбранителната индустрия в страната е съизмерим с този на енергетиката и правителството. Той присъства на откриването на на конференция за развитие на българската отбранителна технологично-индустриална база. По думите му правителството на ГЕРБ е първото, което предприема реални стъпки за преструктуриране на цялостната концепция за развитието на този сектор, предава БТА. 


Трайков заяви, че експертна работна група подготвя стратегия за отбранителната индустрия, която ще създаде перспективен модел за устойчиво взаимодействие между държавата и сектора. "Приемането на тази стратегия ще даде тласък за развитие на вече либералните отношения между държавата индустрията и ще създаде предпоставки да имаме високотехнологична и конкурентоспособна оръжейна промишленост", коментира икономическият министър.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK