Столична община преизпълни приходните си планове

За първото шестмесечие на годината Столична община е събрала 55.4% от планираните постъпления за цялата година. "От заложените в бюджета приходи са събрани общо 274.8 млн. лв., което е с 15.5 млн. лв. повече от същия период за миналата година", съобщи кметът Йорданка Фандъкова.


Постъпленията от данъци са 137 млн. лв. При данък сгради събираемостта е 56% от плана за годината. В общинската хазна по това перо са влезли 50.6 млн. лв. Те са с 6.6 млн. лв. повече от 2010 г. Общо 47.6 млн. лв. са събрани от данък върху моторните превозни средства. Неизпълнението тук е преодоляно, похвалиха се от общината. То е 61.7% от плана за годината. Приходите от данъка върху възмездно придобиване на имущество са събрани на 50.2% или 36.6 млн. лв. Тук приходите са по-високи с 6.9 млн. лв. в сравнение с полугодието на миналата година. Както вече в. "Пари" писа 4.7 млн. лв. от тези приходи са от сделката с "Кремиковци". Кметството е събрало и 35.1 млн. лв. стари задължения. В момента в общинските данъчни имат 3 ревизионни екипа, като до края на месеца те ще станат 6.


Общо 137 млн. лв. са постъпленията от събраните неданъчни приходи в Столичната община. Това са 53.5% от заложените в бюджета пари. От таксата за технически услуги, в която се включват и парите за издадените строителните разрешителни, досега са събрани общо 4.883 млн. лв.За първите шест месеца в общината са постъпили близо 722 хил. лв. като дарения от страната и над 665 хил. лв. - от чужбина.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK