Московски: Вече проверяваме "Летище София"

Още тази сутрин е възложена е проверка на "Летище София" във връзка със сигнала на евродепутата Антония Първанова за зачестили случаи на нерегламентирано отваряне и липси на вещи от багажа на пътниците. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Той каза, че проверката трябва да приключи до седмица и след като прегледа доклада, ще бъдат предприети и всички необходими мерки.


По думите на Московски смяната на ръководството на "Летище София" не е свързано с този случай. "Все пак имам право да подбера екип, с който ще работя. Абсолютно нищо лично нямам против г-н Танчев. Ускорявам работата просто. Слагам хора, които считам, че ще вършат по-динамично и по-бързо нещата в посока реформи и по-добри финансови показатели", каза транспортният министър. Той  допълни, че може да се очакват и нови смени на ръководни кадри на базата на анализите, които се правят в момента за абсолютно всички ресорни ведомства към транспорта.


Московски коментира и друга актуална тема в момента – изваждането на "Български пощи" от забранителния списък за приватизация. По думите му засега не е взето решение за раздържавяване на дружеството. "Засега приватизация на пощите не се коментира. Вади се от списъка, за да имаме и това като опция. За момента темата с приватизацията на пощите не е актуална. Там целта е намиране на стратегически инвеститор, който да придобие дял", каза Московски.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK