Близо 6 млн. лв. ще получат най-добрите университети

Допълнително финансиране за модернизация ще има за общо 19 университета Правителството отпуска близо 6 млн. лв. за най-добрите университети в България, съобщава БНТ. Те са избрани според рейтинга и реализацията им на пазара.


Най-много средства ще получи Софийският университет "Св. Климент Охридски" -  1.270 млн. лв. След него се нареждат Техническия и Медицинския университет в София. Допълнително финансиране ще получат общо 19 университета, като средствата се отпускат за насърчаване на модернизацията във висшите училища.


Най-висок процент средства за издръжка получават направленията ветеринарна медицина в Тракийския университет, информатика и математика в Софийския университет, компютърна техника в Техническия университет в София и театрално и филмово изкуство в НАТФИЗ. Те ще получат по 10% от финансирането, докато всички останали направления ще получат по 5% допълнително от субсидията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK