Какво казват специалистите за Google+

И основателят на Facebook Марк Цукърбърг има профил в най-новата социална мрежаВ мрежата се появи първият списък на най-популярните потребители на новата социална мрежа Google+, която за момента е достъпна само с покани. По ирония на съдбата списъкът, публикуван на http://socialstatistics.com , се оглавява от Марк Цукърбърг, основателят на най-голямата социална мрежа Facebook, основния конкурент на Google. Неговият профил е почти изцяло неактивен, ако изобщо е негов, тъй като за момента няма как да бъде проверено.


Сайтът Mashable е събрал първите впечатления на топ-ползвателите на Google+, които не са служители на компанията. Ето какво казват експертите на тема социални мрежи: 


Технологичният блогър
Робърт Скобъл
се нарежда на пето място сред първите потребители на новата социална мрежа. Той описва няколко бъга в софтуера на услугата, но е доволен от скоростта, с която се появяват новите съобщения – не толкова бързо, колкото в Twitter, но доста пред Facebook. Той също харесва и версията на приложението за мобилен телефон.
Съоснователят на Digg и Milk
Кевин Роуз
е на 11-та позиция. Той говори за възможностите, които новата платформа му дава за споделяне и дори обсъжда възможността да замени собствения си блог с Google+, тъй като по този начин ще достига до по-широка аудитория.


Веднага след него е
Матю Сиглър
, журналист в сайта TechCrunch. Той също харесва коментарите в реално време, казва добри думи за функцията за качване на снимки, но се оплаква от липсата на функция за търсене. Според него трябва да има възможност нови коментари да качват стари истории до най-горната част от новинарския поток. Той казва още, че в началото 90% от разговорите в Google+ са били за Google+, докато сега процентът е "само" 75%.


Блогърката
Джина Трапани
е жената с най-много последователи в Google+. Според нея Google са се поучили от предишните си неуспехи с Wave и Buzz.


Том Андерсън
, основателят на MySpace, използва своя Google+ профил за да води дискусии за продукта. Той посочва един сериозен проблем с услугата – ако популярен потребител качи 500 снимки, новинарският поток на последователите му ще е запълнен за вечни времена от хора, коментиращи тези снимки. Коментарите могат да бъдат "заглушени", но това трябва да стане поотделно за всяка снимка. Освен това той предполага, че Google+ може да вземе част от потребителите на Twitter, тъй като им позволява да правят същото, каквото и в микроблогинг услугата, но позволява и допълнителна комуникация (и липса на ограничение от 140 знака).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK