Най-големият български риболовен кораб ще бъде нарязан с пари от еврофондовете

Сумата, която ще бъде отпусната за прекратяването на дейността на кораба "Биская", възлиза на над 746 хил. лв.Най-големият български риболовен кораб "Биская" ще бъде нарязан на скраб, като за целта ще бъдат използвани субсидии от еврофондовете. Парите, които ще получи бургаското дружество "Атлантик" АД възлизат на над 746 хил. лв. , съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Финансирането е на 100% безвъзмездно. От общата сума 85% са от Европейския фонд за рибарство, а останалите 15% са за сметка на държавния бюджет.


Фирма "Атлантик" вече е сключила договор за покупко-продажба на кораба "Биская" за скрап с лицензирана компания за търговия с отпадъци от черни и цветни метали. Риболовният кораб "Биская" е най-големият плавателен съд, който е извършвал стопански риболов в акваторията на Черно море в България. Дължината му е 38.15 м.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK