Понеделник е крайният срок за кандидатстване за обезщетения заради е.коли

До 17 ч. на 11 юли (понеделник) е крайният срок, в който земеделските производители могат да подават заявки за плащане на щетите, предизвикани от кризата с Ешерихия коли, напомнят от Държавен фонд "Земеделие". Документи се приемат в областните дирекции на фонда.


Фермерите, чиято продукция не беше реализирана на пазара, вследствие на разпространението на бактерията Ешерихия коли, трябваше да заявят намерения за обезщетения в общинските служби "Земеделие" до 30 юни. От очакваните над 160 кандидати, имащи право на компенсации, до момента в Разплащателната агенция само 38 са подали заявки за плащане.


Финансовата помощ се отпусна с регламент на ЕС за предприемане на извънредни мерки за подпомагане на сектора на плодове и зеленчуци в Общността. Подпомагането, което е с компенсаторен характер, има за цел да обезщети земеделските производители за количествата нереализирана реколта от домати, салати, краставици, сладък пипер и тиквички за прясна консумация.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK