Отварят ценовите оферти за част от магистрала "Хемус"

В Агенция "Пътна инфраструктура" от 17.00 ч. днес ще бъдат отворени ценовите оферти на допуснатите участници в конкурса за допълнително проектиране и строителството на участъка от автомагистрала "Хемус" - "СОП - Пътен възел Яна". Отсечката с дължина 8.5 км ще свърже съществуващия участък от автомагистрала "Хемус" с околовръстния път на София.


Реализацията на проекта ще доведе до значително намаляване интензитета на трафика, заявяват от агенцията. Ще се повиши капацитета на автомобилния поток по Път Е-79/I-1. Цел на проекта е и подобряването на екологическата обстановка в тази зона, както и увеличаване на безопасността на пътуване. Проектът ще се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Транспорт", съфинансирана от Кохезионния фонд на ЕС.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK