Русия обяви прогнозите си за добив на петрол за 2011 г.

Добивът на петрол в Русия се очаква да нарасне до 509 млн. т през 2011 г. Това това заяви днес министър-преседателят Владимир Путин на съвещание за състоянието на нефтопреработвателната промишленост, предаде БТА.


Премиерът Путин изказа възмущение за проблемите на вътрешния пазар на петролни продукти, като заяви, че това е абсурдно за най-големия производител на петрол. Според него причината, поради която вътрешния пазар продължава да изпитва затруднения е, че страната преработва по-малко от половината добиван петрол, като преработката е само първична. "Петролните компании трябва да осигурят високо качество на петролните продукти за вътрешния пазар, както и да създадат връзка между добиваните количества и задълженията за покриване на вътрешните нужди", допълни Путин.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK