В метрото с велосипед

Петиция за правото да влизаш в метрото с колело създадоха колоездачиОнлайн потребители създадоха петиция с искане велосипедистите да могат да влизат и пътуват в метрото с велосипедите си. "Тази петиция е създадена за да се съберат на едно място хората, които искат в метрото да могат да пътуват с велосипед, както в други страни по света", пишат колоездачите в петицията. Проблемът според организаторите, е, че няма велоалеи, дори по основните пътища, а пътуването с метрото е удобно и по-сигурно."Не всеки, би пуснал детето си да кара в центъра на София", казват велосипедистите. "Шофьори има, невнимателни, изнервени, пияни", допълват те. Според тях през нощта не навсякъде има осветление, а и това е времето, когато хората пият най-много алкохол и се разчита, че няма да седнат зад волана."Няма голям смисъл да карам велосипед до метрото и после да ходя пеша на работа", заявява колоездач.Подписалите петицията също твърдят, че не всеки има сили да върти педали по цял ден, "нито е много приятно да отидеш потен или мокър от дъжд на работа". Според тях метрото може да бъде едно много добро улеснение за велосипедистите, както е на много места по света.


Ако се сетите за други причини и ползи, моля пишете на стената на групата - http://www.peticiq.com/v-metroto-s-velosiped .

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK