Президенът на Турция идва в България

Абдулах Гюл ще е в страната на 11 и 12 юли, като в програмата му са включени срещи с президента, премиера, главния мюфтия и др.Президентът на Турция Абдулах Гюл ще направи официална визита в България на 11 и 12 юли, съобщават от пресслужбата на президинта.


Гюл ще се срещне с българския си колега Георги Първанов, като се очаква двамата да продължат активния политически диалог след срещата им в Турция през 2008 г. Сред темите, които се очаква да бъдат обсъдени, са възможностите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество и активизиране на стокообмена. Президентите ще обменят мнения и информация и по други двустранни въпроси. В програмата на посещението се предвижда и съвместна пресконференция.


Президентът Гюл ще има срещи и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с министър-председателя Бойко Борисов, с главния мюфтия  Мустафа Алиш Хаджи, както и с председателя на групата за приятелство с Турция в Народното събрание Рамадан Аталай.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK