Air France ще пести от почистване

Френската авиокомпания се опитва да се справи с конкуренцията на нискотарифните компаниитеAir France призовава пътниците си да почистват местата си и да изнасят отпадъците си при слизане, съобщава Bloomberg. С това превозвачът цели да намали цените и да ограничи навлизането на нискотарифните авиокомпании като EasyJet Plc и Ryanair Holdings Plc на френския пазар. Air France работи върху тази идея след като екипажите отказаха да поемат почистването на самолетите при нискотарифните полети до провинциални летища.


Делът на Air France на местния пазар и в международния трафик е спаднал от 39% през 2002 г., когато EasyJet отваря първата си база във Франция, до 34% през 2009 г., откогато са последните достъпни данни.  За същия период EasyJet са повишили дела си над 4 пъти до 7.6%. Компанията е увеличила маршрутите си във Франция с 35% за първата половина на годината и вече разполага с 22 самолета. Комапянита е започнала да изпълнява и летни полети до летище "Шарл де Гол" в Париж, както и зимни полети до Верона и Болоня в Италия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK