NYSE Euronext  не подаваше информация за индексите цели 3 часа

Заради вълната от разпродажби борсата имаше технически проблеми, въпрки че от ръководството отказаха коментар по темата  NYSE Euronext поднови подаването на информацията за водещите индекси на някои европейски фондови борси след близо 3 часа прекъсване, съобши БТА.


Редица борсови индекси, сред които бе и парижкият САС 40 не се променяха за няколко часа, което силно усъмни инвеститорите на фона на вълната от разпродажби, която заля борсите по света.


От NYSE Euronext уточниха, че проблемът е технически. От борсовия оператор побърсаха да уточнят, че търговията не е спряла.  Освен за САС 40 нямаше информация тази сутрин и за индекса на холандската борса AEX (латински букви), белгийската Bel20 и португалската PSI20.Към 14:58 часа българско време САС 40 отчете спад с 1.18%, АЕХ - 1.29%, Bel20 - 1,79% и PSI20 - 0.53%.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK