3.8 млн. копия са продадени от последния брой на News of the World

Общо 3.8 млн. са продадените копия от последния брой на британския таблоид News of the World, съобщават от комапнията издател News International, цитирани от Reuters. Вестникът със 168-годишна история бе закрит, заради скандал свързан с подслушване на телефоните на жертви на престъпления и атентати. Продажбите от последния тираж на седмичника са с 1.1 млн. повече в сравнение с тези от предпоследната му неделя.


Дистрибуторите казват, че са се изправили пред неочаквано голямо търсене на последия брой от страна на търговски обекти, които продават вестници в цяла Великобритания. Интересът към изданието е нараснал покрай увеличаването на разкритията за злоупотреби, коментират те.


В последния брой бе дадено безплатно място за реклама за "добри" каузи. Освен това 74 пенса от цената на вестника, която възлиза на 1 паунд, бе дадена за благотворителност. Последното неделно издание на News of the World съдържаше и приложение от 48 страници с най-големте вестникарски попадения на изданието. Жителите на Великобритания и Ирландия пък можеха да заявят по пощата безплатен сувенирен комплект от първия и последния брой на News of the World.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK