Apple съди HTC за патенти

Вторият най-голям производител на смартфони в Азия - HTC, е обвинен от Apple в нарушаване на нейни патенти. Делото може да доведе до спиране на вноса в САЩ на телефоните и новите таблети Flyer на тайванската компания. Apple твърди, че HTC нарушава пет нейни патента, свързани със софтуерната архитектура и потребителския интерфейс в преносимите електронни устройства, както и с хардуер за сензорни екрани и сензори за движение.


Това е втората жалба, която американската компания подава срещу HTC в Международната търговска комисия във Вашингтон. "HTC е смаяна, че Apple прибягват до конкуренция  в съдилищата, а не на пазара", казва Грейс Лей, главен съветник  на HTC. "Компанията продължава категорично  отреча всички минали и настоящи претенции на Apple срещу нея и ще продължи да защитава своята интелектуална собственост" допълва той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK