Икономистът Любомир Христов ще е вице на Кунева

Икономистът Любомир Христов е кандидатът за вицепрезидент , който ще се яви на изборите Меглена Кунева, която пък е кандидат за президент. Христов беше официално представен от Кунева.Днес всичко е икономика и проблемите в икономиката събират много от нерешените въпроси в България, каза Кунева. Тя допълни, че през годините Любомир Христов е имал силен  глас на професионалист, предвидил е много кризи и е предложил работещи решения. Той е доктор по икономика с над 30-годишен опит като мениджър, преподавател и финансист, обясни тя. От 1995до 2000 г. Христов е бил съветник на изпълнителния директор за България на Световната банка, а пет години управлявапроекти за над 40 млн. USD, свързани с информационните технологии. Две години е бил директор на Централния депозитар.  Преди това е бил член на управителния съвет на БНБ. В началото на мандата премиера Бойко Борисов той го посочи като един от тримата си икономически съветници заедно с тогавашния вицепрезидент на Световната банка Кристалина Георгиева (и настоящ еврокомисар) и професора от INSEAD Илиян Михов.


Преди време обаче стана ясно, че той е бил сътрудник на държавна сигурност. От пресцентъра на Меглена Кунева категорично отрекоха тази информаиця. Оттам допълниха, че в качеството си на член на УС на БНБ, Христов вече е проверяван от Комисията по досиетата и тя е установила, че той не е бил сътрудник на държавна сигурност. 


"Възмутен съм от това твърдение. Никога не съм имал нищо общо с подобен род структури. Явно компроматната война вече започна, но патроните на стрелящите се оказаха халосни", коментира Любомир Христов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK