Парламентът утре ще обсъжда увеличението на вдовишките пенсии

Според законопроектът за промени в КСО добавката от пенсия на починал съпруг или съпруга трябва да се увеличат с 26.5% Парламентът утре ще се обсъжда увеличаването на вдовишката пенсия,  става ясно от дневния ред на Народното събрание. Законопроектът за  промени в Кодекса за социално осигуряване включва добавката от пенсия на починал съпруг или съпруга да се увеличи с 26.5% за периода от 1 септември 2011 г. до 31 декември 2012 г.


Депутати от ГЕРБ също са внесли промени в Кодекса. Те предлагат опростяване на лихвите за родители, отглеждали детето си, ако в шестмесечен срок от влизането в сила на законопроекта погасят главниците по установените задължения от неоснователно получени пари за осигурителни плащания.


Проектопрограмата за седмицата предвижда още първо четене на законопроекти за  промени на Кодекса на труда, дискутиране на изменения в Закона за мерките срещу финансирането на тероризма и продължение на дискусията за  промените в Закона за управление на етажната собственост.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK