"Топлофикация" София се надява да излезе на печалба през 2011 г.

Софийската "Топлофикация" си е поставила амбициозната задача да излезе на печалба в края на годината, съобщи изпълнителният й директор Стоян Цветанов. Загубите на дружеството за миналата година са били 10 млн. лева, за 2009 г. - 43 млн. лв. а през 2008 г. са били 63 млн. лв.  Според бизнес плана се очаква Топлофикация да е на загуба от 4 млн. лева за 2011 г., но добрите финансови резултати за първото шестмесечие дават надежди на ръководството, че ще бъде постигнат положителен финансов резултат. Прогнозираните печалби за първото полугодие са 29.5 млн. лв., съобщи Цветанов като изтъкна, че това постижение няма аналог през последните 10 години.


Топлофикация вече е и един от 11-те топлинни счетоводители в столицата. Към момента вече 34 сгради се възползват от тези услуги на Топлофикация, преговорите с 20 други са пред финализиране, а със 17 се водят разговори. Засега Топлофикация ще работи само с топломери Siemens, които ще предлага на клиентите си срещу 27.50 лв. Други 9 от топлинните счетоводители също работят с уреди от тази марка, така че клиентите им безпроблемно биха могли да се прехвърлят към Топлофикация. Това обаче не се отнася за клиентите на най-голямата фирма - Техем.  Топлофикация ще предлага и радиоотчитане на топломерите, което ще направи невъзможни кражбите, информираха от компанията. Дистанционното отчитане е въведено пилотно в сграда с 22 апартамента в Люлин и позволява измерване на консумацията в реално време.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK