20 страни от ЕС не са подали информация за мобилните услуги

България е сред страните, които не са изпратили информация за приложените мерки в областта на телекомуникациитеДвайсет страни от Европейския съюз, сред които и България,  не са подали информация за приложените мерки за пълното въвеждане на новите правила на ЕС в областта на телекомуникациите, предаде БТА.


Срокът, определен от Европейския парламент и Съвета на министрите на ЕС, изтече на 25 май 2011 г. По тази причина комисията посика официални уведомителни писма в рамките на процедурите на ЕС при нарушение.


Новите разпоредби предоставят на потребителите и бизнеса допълнителни права по отношение на телефоните, мобилните услуги и достъпа до интернет. Клиентите ще могат да променят далекосъобщителния си оператор в рамките на ден, без да сменят телефонния си номер. Личните им данни ще бъдат по-добре защитени онлайн и клиентите ще имат право на повече яснота за предлаганите услуги.


Страните, които не са изпълнили условията, трябва да изпратят официални уведомителни писма в срок от два месеца. Ако не изпълнят това или Комисията не бъде удовлетворена от отговора, може да им бъде изпратено искане за прилагане на законодателството.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK