Компании около "Химимпорт" изкупиха последната инвестиция на KD у нас

Компании от групата "Химимпорт" изкупиха и последната инвестиции на словенската KD Group у нас. Животозастрахователно дружество KD Zivljenje Zavarovalnica е излязло напълно от вложението си в ИД "КД Пеликан", става ясно от бюлетина на Централния депозитар. На 12 юли словенската компания е прехвърлила 32.42% от инвестиционното дружество на фондове от групата на "Химимпорт инвест". ДФ "ЦКБ Актив" е увеличил дела си в КД "Пеликан" от 2.08% на 9.13%. УПФ ЦКБ Сила увеличава дела си в ДФ Европа от 19.59% на 25.57%, а след това ДФ Европа придобива 7.05% от ИД КД Пеликан АД.


Малко разногласияСделката идва дни след като на общо събрание на акционерите, компаниите около "Химимпорт" са блокирали предложенията на словенците за избор на одитор и за включване на техния представител Матей Пиртовшек в съвета на директорите. С разпределение на гласовете в пропорци 50.60% срещу 49.40% няколко взаимни фонда на ЦКБ Асет мениджмънт, ЦКБ, пенсионни фондове на ЦКБ-Сила и ПОК Съгласие, както и Животозастрахователната компания "Съгласие" бламират предложенията на KD Zivljenje Zavarovalnica. По предложение на представителя на ПОК Съглaсие Милен Марков за одитор е избрано "Грант Торнтон". Одиторската компания заверява отчетите на почти всички дружества, които сe контролират от групата на "Химимпорт".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK