Доверието в картовите разплащания расте

Доверието на българите в картовите разплащания расте. това показва проучване на MasterCard Europe - MasterIndex Bulgaria 2011. Проучването показва, че 31% от картодържателите биха искали да използват своите разплащателни карти в държавни и общински институции за плащане на данъци и такси, което представлява ръст от 2 процентни пункта, в сравнение с резултатите от миналата година. 28% от респондентите заявяват, че биха искали да имат възможност да плащат с карта в здравните заведения.


75% от българските картодържатели притежават дебитна карта, а 9% имат кредитна карта, докато 16% имат и дебитна и кредитна карта. 2/3 от  картодържателите казват че навиците им при използване на разплащателни карти не са се променили през последните 5 години, 28% от картодържателите твърдят, че сега по-често използват карти отпреди. Според данните от MasterIndex 2011, честотата на употреба на дебитни и кредитни карти се е увеличила до 6.4 пъти на месец за дебитните карти и до 3.7 пъти на месец за кредитни карти. 


В сътрудничество с местните финансови институции, ние работим за това да предоставяме удобството на картовите плащания на всички потребители в България", обясни Мануел Алексе, регионален директор "Балкани", MasterCard Europe.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK