Microsoft е на път да отчете най-добрата печалба в историята си

Microsoft е на път да отчете най-добрата печалба в историята сиВъпреки това обаче инвеститорите не са особенодоволни от представянето й и акциите й гравитират около 20 USD


Microsoft ще отчете 9% растеж на продажбите си за четвъртото тримесечие на фискалната година в четвъртък, съобщава Reuters. Въпреки това инвеститорите изпитват притеснение от постоянно падащите продажби на компютри и чувството, че технологичният гигант няма да възвърне нивата си на растеж от преди години.


Акциите на най-голямата софтуерна компания са поскъпнали с 10% през последния месец, но въпреки това цената им се движи малко над 20 USD - ниво, на което стоят от 1998 г.
Продажбите на Microsoft за четвъртото тримесечие най-вероятно ще накарат годишните приходи да достигнат 70 млрд. USD, малко повече от тези на  Apple за последната фискална година. Друг успех на компанията е фактът, че е на път да отчете най-добрата нетна печалба в историята си - 22 млрд. USD. Миналата година тя е била 18.79 млрд. USD.Очевидно рекордите не а достатъчни за инвеститорите, които се фокусират върху бъдещето, което се задвижва от интернет базирани услуги и мобилни джаджи предлагани от Apple, Google и Facebook.


Анализатори очакват печалбите на Apple да са двойно по-големи от тези на Microsoft до фискалната 2014 г., при сравнително равностойни резултатите в момента. Продажбите на Microsoft са нараснали два пъти и половина от 2001 г. до 2010 г. За сравнение нарастването между 1991 и 2000 г. е било 12 пъти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK