IBM отчете силен ръст на продажбите в Бразилия и Китай

Добрите резултати на компанията дават нова надежда за успешна 2011 г.Новите бизнес попълнения на IBM в сектора на услугите нарастнаха с 16% за второто тримесечие, като надминаха очакванията и дадоха нова надежда, че 2011 г. може да е добра за технологичния сектор, съобщава Reuters.


Сред инвеститорите се беше насадил страх, че продажбите в технологичния сектор ще се забавят през втората половина на годината, в резултат на икономическата нестабилност в Европа и Япония и намалените правителствени разходи. Въпреки това IBM успя да компенсира трудностите, като отчете стабилен растеж на развиващите се пазари от Бразилия до Китай, както и силни продажби на новата линия мейнфрейм компютри*. IBM повиши прогнозата си за годишни приходи след като резултатите за второто тримесечие надвишиха очакванията на Уолстрийт.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK