Цветанов: Взривовете пред РЗС и ДСБ са идентични с този пред в. "Галерия"

Само предположения за извършители на взривовете в София имат разследващите до момента, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. За взривовете пред централата на РЗС и офиса на ДСБ в София е използван "военен способ" и те са идентични с взрива пред редакцията на в. "Галерия" през февруари тази година.


Цветанов посочи, че някои среди от организираната престъпност се опитват чрез подобни инциденти да дестабилизират страната. За момента от МВР могат само да предположат кой стои зад взривовете и какъв може да бъде мотивът, каза Цветанов.


Той определи като "добра хипотеза" предположението, че при инцидентите става дума за "самовзривяване". Цветанов посочи, че от взривовете в София губи обществото. В отговор на искането на ДСБ за разкриване на извършителите до 24 часа, министърът обясни, че произшествията не се разкриват ултимативно. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK