Китайските потребители на интернет са достигнали 485 млн. души

Увеличението спрямо миналата година е с 15.5%, а все повече потребители сърфират през мобилни телефониПотребителите на интернет в Китай достигнаха 485 млн. души, като все повече китайци влизат в глобалната мрежа през телефоните си, съобщава БТА.


Данните са към края на юни, като увеличението спрямо юни 2010 г. е с 15.5%. 65% от потребителите на Интернет в Китай използват мобилните си телефони за сърфиране в интернет. В цифри това са 318 млн. потребители, а ръстът спрямо миналата година е с 14.8%.


Увеличението на потребителите на интернет е малко по-малко отколкото през 2010 г., когато отбелязаният ръст е бил от 19%.


Въпреки голямата цензура на интернет в Китай, комунистическото правителство насърчава употребата му за бизнес и образование. Все по-голямата му употреба в Китай е предизвикана от бързия икономически растеж на страната, отбелязва БТА. Според Световната банка растежа на Китай може да достигне 9.3% за 2011г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK