"Лукойл" може да си върне лицензите до три седмици

Всяка компания има резерви, които могат да покрият потребелението за 3 месеца, каза Андрей Делчев, председател на Българската петролна и газова асоциация В краткосрочен план няма да има недостиг на горива, каза Андрей Делчев, председател на Българската петролна и газова асоциация пред БНР по повод отнетия лиценз на "Лукойл Нефтохим".


Делчев обясни, че всяка петролна компания у нас има оперативни резерви, които могат да покрият нуждите за около триседмичен период на потребление.


"Лукойл" може да си върне лицензите до три седмици, прогнозират от Българската петролна и газова асоциация. В противен случай може да има затруднения на пазара, но компаниите ще могат да ги компенсират с внос. "Като петролна асоциация и членовете на асоциацията, които все пак са най-големите търговци на този пазар, включително и "Лукойл България", следим процесите, които се случват, с внимание и с тревога, каза Делчев. Той допълни, че асоциацията ще обмислим мерки за увеличаване на вноса за да се компенсират липсващите количества, ако процесът продължи по-дълго време.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK