Daimler реализира по-малко приходи от очакваното

Германският автопроизводител Daimler е отчел по-малко приходи от очакваното, предаде Reuters.  През второто тримесечие приходите са нараснали с 5% до 26.34 млрд. EUR, разминавайки се с очакваната прогноза отръст до 27.99 млрд. EUR.


Производителите на автомобили се пренасочиха към Китай в опит да увеличат продажбите си. Въпреки това обаче се очаква пазарът на коли в Китай да се забави заради нарастващата цена на петрола, както и от бюрократичните перипетии при регистрирането на коли.


Ръстът в продажбите на Mercedes-Benz в Китай на годишна база се е забавил с 8% през второто тримесечие, докато през първите три месеца беше налице 82% ръст. Изпълнителният директор на  Daimler Дитер Зетче Daimler предупреди за засилен икономически риск на нововъзникналите пазари както и в Китай. Според него това е реална опасност автоиндустрията да се забави възхода си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK