Стоичков стана почетен консул на България в Испания

Правителството реши да  назначи  Христо Стоичков за  почетен (нещатен) консул на България в  Испания и автономните области Каталуния и Арагон. Това  съобщи правителствената информационна служба.Като мотиви за избора си кабинетът посочва факта, че Стоичков е председател на Българо-Каталунска асоциация за приятелство и сътрудничество "Свети Георги" в Барселона, която бе създадена през 2008 година. Организацията се грижи за насърчаването и развитието на българо-каталунските търговски, икономически и културни отношения.


"Христо Стоичков е най-успелият български футболист в историята, както и един от най-известните българи по света. Той е много популярна личност не само в автономна област Каталуния, но и в цяла Испания и се ползва с голямо уважение сред обществото", се посочва още в мотивите на правителството.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK