Столична община ще обяви конкурс за наемател на басейна "Спартак"

Столичната община да обяви конкурс за определянето на наемател на всички обекти, които са на територията на плувен комплекс "Спартак. Това предлага общинският съветник от ГЕРБ и председател на комисията по стопанска политика Николай Стойнев. Той уточни, че началната цена на наддаването ще бъде 54 650 лв.  Решението се очаква да бъде взето на утрешното заседание на Столичния общински съвет.


Той каза, че конкурсната процедура ще е с 30-дневен срок за набиране на оферти.  Кандидатите могат да са спортни организации, чиято основна дейност съответства на обекта.


17 са обектите в плувен басейн "Спартак" с търговски предназначение, които ще бъдат стопанисвани от наемател. От Спортен клуб "Левски" са изпратили писмо до Столична община с искане обекта им да бъде предоставен безвъзмездно за срок от 10-20 години.  От клуба мотивират решението си с направените инвестиции за последните 10 години, тъй като "Левски" стопанисваше комплекса от 2000 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK