Разкрита е фирма, укрила 50 млн. лв. оборот от данъчните 

Фирма, стопанисвала популярни нощни заведения в София, е укрила близо 50 млн. лв. оборот за последните 3 години, съобщават от НАП. Само невнесеният ДДС е от порядъка на 10 млн. лв. Отделно от това е укриван корпоративен данък, осигуровки и данък върху доходите на персонала.


След продължително разследване, проведено от антимафиотите, днес, заедно със служители на НАП и под ръководството на Софийска градска прокуратура е било извършено претърсване на 7 адреса в столицата. Оттам са иззети компютри, касови апарати и специализиран софтуер за манипулиране на фискални устройства.


По първоначална информация за периода от 2008 г. досега заведенията са укривали значителна част от оборотите си чрез изтриване на данни от касовите апарати. Манипулирането на фискалните устройства е ставало от сервизна фирма, чийто управител е задържан. Доставките на алкохол и цигари в заведенията са се извършвали без документи, показва още разследването.


Три от разследваните заведения са укрили само за миналата година 1.2 млн. лв. Собствениците на фирмата са инвестирали спестените от данъци суми в недвижими имоти и бизнес.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK