Бойко Борисов: Дипломатите агенти на ДС да пишат мемоари

Дипломатите, агенти на бившата Държавна сигурност, да излязат в пенсия и да пишат мемоари". Това препоръча в интервю за Би Ти Ви премиерът Бойко Борисов  на всички хора, чийто имена се появиха в регистрите на Държавна сигурност.


"22 години след революцията продължават половината дипломати да са съпричастни на бившата ДС, а може много елегантно да се благодари за направеното и да излязат в пенсия и да пишат мемоари или да преминат на друга работа. Достатъчно са дали на дипломацията, а млади, вече създадени дипломати, да отидат на тяхното място, да се сменят поколенията", каза премиерът.Относно  вчерашното вето на президента Георги Първанов върху промените в Закона за дипломатическата служба, които забраняват на сътрудниците на бившата ДС да изпълняват дипломатическа служба зад граница, министър-председателят Бойко Борисов каза, че това е било напълно очаквано.Борисов даде доста подробна прогноза какво ще се случи със законопроекта.  "Депутатите ще прегласуват върнатите текстове без изменения, след което държавният глава ще даде закона на Конституционния съд, който на свой ред ще го обяви за противоконституционен.  "И така ще е до новите избори", каза премиерът.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK