Moody''s заплаши да намали рейтинга на  Испания

Международната кредитна агенция Moody's  предупреди, че може да понижи рейтинга по суверенните облигации  на Испания през идните три месеца заради слабите перспективи за икономически растеж на страната и продължаващото напрежение около финансирането й, предаде БТА. Евентуалното понижение на сегашния рейтинг Аа2 на Испания най-вероятно ще се ограничи до една степен, посочи агенцията. 


Натискът върху Испания вероятно ще се засили след приемането през миналата седмица на втори спасителен план за Гърция, който включва и частния сектор, прогнозира Moody's. Този план "дава сигнал за явна промяна на риска за притежателите на облигации на страни с големи задължения или висок бюджетен дефицит", предупреждава агенцията.  Обикновено са необходими до три месеца за преразглеждане на  кредитните рейтинги. Moody's обяви, че понижава с една степен рейтинга на шест испански области, включително на Каталония и Кастилия - Ла Манча.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK