МВФ се дърпа за спасителния план за Гърция

Докато в Атина продължават консултациите за  доброволна размяна на гръцки облигации, държани от частни банки и застрахователни компании, въпросът за новия спасителен пакет за Гърция, одобрен от лидерите на еврозоната на 21 юли,  разединява Международния валутен фонд (МВФ), коментира близкият до дипломатическите среди в. "Катимерини", цитиран от БТА.


Вестникът подчертава, че на бурно заседание на фонда негови представители от различни страни, сред които на Бразилия, Индия и Русия, са изразили силни резерви във връзка с новата финансова помощ за Гърция, тъй като те смятали, че помощта, която фондът предоставя на страната е прекомерно голяма.


Вероятно е МВФ да участва и в новия пакет, но с много по-малка сума от първата - в размер на 5 млрд. EUR, пише още "Катимерини". През май 2010 г. МВФ предостави на Гърция заем от 30 млрд. USD, 12.5 милиарда от които остава да бъдат изплатени до 2013 година. Досега Атина не е отправяла молба за  нов заем.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK