Собственикът на плажа в "Русалка" продължава да нарушава закона

Плажът в Русалка отново с ограничен достъп, съобщиха от община Каварна. Със заповед на кмета на община Каварна Цонко Цонев е извършена проверка във Вилно селище "Русалка", в резултат на която издадени констативни протоколи за извършени административни нарушения от страна на собственика "ПАРУУС" ЕООД.


Достъпът до плажната ивица, която е изключителна публична държавна собственост, е ограничен и се възпрепятства свободното влизане на физически лица и автомобили. Проверката е установила, че от фирмата събира такса паркинг от 6 лв., а на плажа, който тази година е неохраняем, са разположени сенници, чадъри и шезлонги, които се таксуват по 3 лева.


Издадени са констативни протоколи за установените нарушения, които могат да бъдат обжалвани в тридневен срок, след което ще бъдат съставени актове. Глобата е в размер от 6000 лв. до 12 000 лв., а при следващо нарушение е в двоен размер. Добричкият административен съд разпореди незаконните прегради да бъдат премахнати още в началото на май. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK