Алексей Петров ще сменя модела на управление

Кандидатите за президентските избори Душана Здравкова иАлексей Петров представиха в пресклуба на БТА "Харта загражданско управление" с виждането си за държавното управление. По думите на Здравкова това не е политически документ, а е създаден от и за гражданите, който е отворен за допълване. Хартата призовава за единни и общи усилия, а целта е хората да бъдат в центъра на управлението, каза Алексей Петров. В хартата са посочени седем основни принципа, сред които са засилване на пряката за сметка на представителната демокрация, децентрализация, промяна на модела на държавно управление, приемане на съвременна конституция.


Според Душана Здравкова партийният модел е изчерпан, а държавната власт е абдикирала от много от проблемите и трябва да се даде по-широк достъп награжданите до управлението. Здравкова каза също така, че президентът трябва да е гражданска фигура. Държавният глава имамного повече от представителни функции, които да използва, за да формира политики и да е обединител, допълни Алексей Петров. Тойдобави, че гражданите трябва да гледат на тях с Душана Здравкова като инструмент за смяна на модела на управление.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK