"Лукойл България": Пазарът на горива е свободен

От компанията обявиха, че "Лукойл Ейвиейшън България" не е ексклузивен доставчик на гориво"Лукойл Ейвиейшън България" няма ексклузивни договори с летищата, пише в съобщение от "Лукойл България", цитирано от БТА. Компанията обявява, че пазарът на горива, включително и на авиационно гориво, винаги е бил свободен и във всеки договор има клауза за равнопоставеност на доставчиците. „Лукойл България“ пише, че при наличие на ресурс от гориво, клиенти и съответните специалисти, всеки може да се включи в него в условия на пълна равнопоставеност.


Компанията допълва, че вносът на авиационно гориво през летния сезон е силно затруднен, защото производството се планира предварително. „Лукойл България“ твърди, че проучва възможоности за внос и изяснява сроковете, в които може да се достави гориво на летищата в страната. В съобщението компанията обявява несъгласието си с идеята, че в страната има достатъчни запаси от авиационно гориво.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK