АПИ подаде документи за 158.7 млн. лв. еврофинансиране

Екип от експерти на Агенция "Пътната инфраструктура" (АПИ) е внесъл днес в Управляващия орган на оперативна програма "Регионално развитие" 15 формуляра за кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ по схемата за рехабилитация на второкласни и третокласни пътища. Това съобщи пресцентърът на пътната агенция. Петнайсетте лота, включени в четвъртия етап по програмата, са на стойност от близо 158.7 млн. лв., а общата им дължина е 234,209 км.


Наскоро ръководството на АПИ заяви, че има амбицията  да усвои 100% от европейското финансиране за рехабилитация на второкласни и третокласни пътища. За програмния период 2007-2013 европейските средства по това перо са около 500 млн. лв., като от АПИ очакват за следващия период да са повече. Вече тече подписването на договорите по втория етап по ОПРР, които са на стойност 264 млн. лв. и обхващат рехабилитацията на 311 км пътища. Третият етап ще се финансира със 154 млн. лв., спестени от първите два етапа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK