Търсят се служители за областните инфоцентрове за еврофондовете

Вече са обявени първите 4 конкурса за подбор на персонал за 27-те областни инфоцентрове за еврофондовете, съобщиха от Министерски съвет. Първите обяви са за центровете в градовете Ловеч, Видин, Монтана и Русе. В следващите няколко месеца ще стартират конкурси за нови над 80 свободни управленски и експертни позиции във всички останали центрове в страната.


Предвижда се в структурите в София, Бургас, Варна, Русе, Пловдив, Плевен и Стара Загора да работят по 4-ма служители - управител и трима експерти в сферата на информационното обслужване, комуникация и информация и логистика и информация. В останалите областни информационни центрове ще бъдат наети по 3-ма служители като последните две длъжности са обединени в една.


Пълна информация за изискванията към кандидатите, сроковете и начина за подаване на документи за участие в конкурсите можете на намерите в рубриката "Кариери" на Единния портал: www.eufunds.bg , както и на сайта на съответната община. 
Основните задължения на служителите в информационните центрове са свързани с осигуряване точна, ясна и актуална информация за възможностите за финансиране със средства от Европейския съюз. Информацията ще бъде предоставяна от служителите по телефон, електронна поща или на място. Друга основна задача на персонала е разпространение на информация и документи по открити процедури по оперативните програми в България, информиране на потенциалните бенефициенти за актуалните възможности за кандидатстване с проектни предложения, както и за добрите практики, разработени по проекти с европейско финансиране.


Всички инфоцентрове ще имат единна визия, съвременно оборудване и обзавеждане и ще предлагат унифицирани като качество информационни услуги. Посетителите на центровете ще могат да се запознаят на място с различни документи и специализирани издания, както на хартия, така и чрез инсталираните там тъчскрийн устройства.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK