Според социалния министър работниците в "Лукойл" не трябва да се притесняват от съкращения

Не би трябвало да има притеснения за работещите в "Лукойл" на този етап, каза днес пред журналисти министърът на труда и социалната политикаТотю Младенов. Той посочи, че следи много внимателно как се развиват нещата в компанията и добави, че към този момент рафинерията и работниците в нея работят.


Младенов изрази надежда и че занапред няма да има проблеми с работните места. "Лукойл" е национално отговорна компания и се надявам да изпълни всички законови изисквания, които й се поставят от държавата, казасоциалният министър.


По повод искането на синдикатите за 10%-во увеличение на бюджетните заплати от 2012 г. министър Младенов припомни, че от 1 септември се увеличава минималната работна заплата от 240 на 270 лв. По думите му мястото на всички искания на синдикатите е в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Надявам се, че исканията ще се обсъдят на тристранния съвет и когато се приема  макрорамката на бюджета за 2012 г., каза още социалният министър.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK