България е трета по укриване на доходи в ЕС

България е на трето място по укриване на доходи в ЕС. Това става ясно от анализ направен от Асоциацията на италианските данъкоплатци. Според него в страната ни не се декларират 38.3% от данъчно облагаемите суми.


Водач по укриване на доходи е Италия с 51.2%, следвана от съседката ни Румъния с 41.6%. Класацията продължава с Естония - с 37.4% и Словакия - с 32.4%. Проучването показва, че най-съвестната държава е Швеция, където недекларираните доходи са 7.6%. Ниски показатели се наблюдават и в Белгия - 10.3% и във Великобритания - 11.9%.


В Италия най-честите злоупотреби са при фирмите за дизайн и поддръжка на сайтове за услуги и стоки. Установено е, че от 2.225 млн. сайта едва 800 хил. декларират дейността си. Загубите за държавната хазна възлизат на 3 млрд. EUR годишно.


Президентът на асоциацията Виторио Карломаньо коментира, че агенциите за уеб маркетинг укриват повече от погребалните бюра. Асоциацията започва  и проект в борба с незаконната търговия в интернет. Той се състои в това да издават сертификати "Бизнес за добро" за лоялните търговци.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK