Съдебен изпълнител ще продава на търг магазин от веригата "Европа"

Столичната община ще поиска от частен съдебен изпълнител да обяви имот на магазини "Европа" на търг, съобщи Лидия Кираджиева, директор "Приходи и  администриране на местни данъци и такси" в кметството при отчета на изпълнението на бюджета за 7-месечието.


Магазини "Европа" са сред най-големите фирми длъжници на общинската хазна. След като дългът нарасна до 2 136 397 лв., кметството го предаде за събиране на частен съдебен изпълнител. Той беше постановил процент от дневния оборот на дружеството да постъпва в общинската хазна. "Към момента са постъпили едва 300 000 лв. Това темпо за нас е бавно и ще поискаме частният съдебен изпълнител да обяви обект на дружеството на публична продан", допълни Кираджиева.


Магазини "Европа" няма да са единствените, на които ще се поиска разпродажба на имот. Същата съдба ще има и "Теодору пропъртис", което дължи на общината над 437 000 лв. По данни на кметството дружеството има земи. Друг от най-големите фирми длъжници - "Ай ти риъл истейт" е погасил изцяло дълга си от 900 000 лв.
Столичната община ще продължи да дава фирми длъжници на съдия изпълнител, за да събере вземанията си. До края на юни в софийската хазна са постъпили 43 млн. лв. от стари задължения за данъци и такси. "За 7-месечието общината е събрала 302 048 951 лв. Средствата са с 14.2 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година", каза кметът Йорданка Фандъкова.


Повече по темата в утрешния брой на в. "Пари"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK